Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terrazzo toevoegen aan je badkamer

Terrazzo is helemaal terug van weggeweest! Lange tijd was het niet zo populair en werd het vooral gezien als wat oubollig. Maar inmiddels zien we het weer steeds vaker in de badkamer verschijnen en komen er ook steeds meer mogelijkheden om het materiaal toe te voegen aan de badkamer. Ben je benieuwd welke mogelijkheden dit zijn en hoe je terrazzo toe kunt voegen aan de badkamer? Wij vertellen je er alles over!

Kenmerken van terrazzo

Terrazzo tegels kenmerken zich vooral om hun unieke uitstraling. Wanneer je voor echt terrazzo kiest, is ook iedere tegel uniek. Deze tegels worden namelijk gemaakt van stukjes marmer of graniet. Deze worden gemengd met cement, waardoor dus de grove en korrelige structuur ontstaat. Naast echt terrazzo kun je ook kiezen voor terrazzo look. Dit is een imitatie materiaal dat vrijwel niet van echt terrazzo te onderscheiden is. Het grote voordeel van terrazzo look is dat het wat minder kostbaar is dan echt terrazzo. Ook heeft het gewoon dezelfde unieke uitstraling als echt terrazzo!

Terrazzo tegels

Een van de meest voorkomende manieren om terrazzo toe te voegen aan je badkamer is door te kiezen voor terrazzo tegels. Je kunt de tegels zowel op de wanden als vloeren plaatsen. Dus wanneer je dit zou willen, zou je voor een volledige terrazzo badkamer kunnen kiezen. Dit zien we niet heel vaak, dit kan namelijk nogal druk worden. Over het algemeen worden de tegels op de vloer en een van de wanden geplaatst. Bijvoorbeeld in de doucheruimte of de wand achter het bad. Hierdoor heb je de unieke uitstraling van de terrazzo tegels, maar behoud je wel de rust in de badkamer. Dat is natuurlijk in een badkamer wel zo fijn.

Terrazzo accessoires

Je kunt naast terrazzo tegels ook kiezen voor terrazzo accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een zeeppompje, een bakje voor je zeep of tandenborstel bekers. Hiermee voeg je op een hele subtiele manier terrazzo toe aan je badkamer. Je kunt deze accessoires natuurlijk ook combineren met terrazzo tegels en hiermee de unieke uitstraling versterken.

Combineren met andere kleuren

Wanneer je kiest voor terrazzo in je badkamer, combineer je dit waarschijnlijk met andere kleuren en materialen. Wanneer je graag eenheid in de badkamer kiest, kun je het beste een combinatie maken met kleuren die ook in het terrazzo terugkomen. Dit kan bijvoorbeeld zwart, wit of grijs zijn. Maar soms zit er ook een andere kleur als blauw of rood doorheen. Als je voor een terrazzo tegel met meer neutrale als zwart en grijs kiest, kun je ook een combinatie maken met een opvallende kleur. Zo zien we bijvoorbeeld wel eens dat er roze of groene tegels aan de combinatie wordt toegevoegd. 

Laat je adviseren over jouw terrazzo badkamer

Je koopt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe badkamer en dit kan dus best een spannend proces zijn. Het is dan heel fijn als je voorzien wordt van advies over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt hiervoor bij vrijwel alle badkamerwinkels terecht. Neem bijvoorbeeld Sani4All, waar in een van de winkels altijd een adviseur voor je klaar staat om je te helpen. Je kunt via www.sani4all.nl gemakkelijk een afspraak maken en zo weet je zeker dat de adviseur alle tijd voor je heeft.