Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de vloertrends van 2024?

Ken je dat gevoel dat je toe bent aan iets nieuws? Een nieuwe vloer bijvoorbeeld. Een nieuwe vloer geeft je woning een frisse uitstraling en je kunt er weer jaren mee vooruit. Tegenwoordig is het bij het kiezen van een vloer van belang dat je de perfecte sfeer creëert en kiest voor een vloer met duurzame materialen. In deze blog vertellen we meer over wat zijn de vloertrends van 2024. Wellicht kun je wat inspiratie opdoen!

Duurzaamheid staat centraal

In de afgelopen jaren is de wereld flink veranderd. Duurzaamheid staat centraal en bij alles wordt er gedacht aan het milieubewustzijn. Dit is hetzelfde geval bij de soorten vloeren. Natuurlijke materialen zoals hout, kurk en bamboe zijn populairder dan ooit tevoren. Dit zijn hernieuwbare materialen en dragen bij aan een warme en uitnodigende sfeer. Er is ook een groeiende vraag naar gerecyclede materialen en vloeren. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk minimaal. Vloeren worden opgelapt en nog een keer gebruikt of er wordt materiaal gebruikt waar een vloer van wordt gemaakt. Dit zijn allemaal factoren die zorgen voor de duurzaamheid.

Vloeren die je in 2024 veel gaat zien

Ieder jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van vloeren. Je ziet vaak dat bepaalde trends een aantal jaren blijven, daarom zullen er een aantal bekende opties tussen zitten.

De aangeklede vloer

Deze trend in nieuw in de lijst, maar is al jaren in opkomst, namelijk het aankleden van jouw vloer. Vloerkleden zijn een goede aanvulling op iedere vloer in elk materiaal en elke stijl. Een vloerkleed is fijn voor de voeten en ook goed voor de akoestiek in huis. Daarnaast helpt het de vloer ook nog eens beter isoleren. Waar vorig jaar de hoogpolige kleden populair waren, wordt er nu ook veel gekozen voor laagpolige kleden. Je moet vooral kiezen welk vloerkleed je zelf mooi vindt en prettig vindt aanvoelen.

De Hongaarse punt

De Hongaarse punt lijkt veel op het visgraat patroon, maar is toch net even wat anders. Het verschil is de hoek waarin de vloer wordt gelegd. De Hongaarse punt wordt gelegd op 60 graden en houten visgraat vloeren op 45 graden. Hierdoor krijg je dus een heel ander aspect. Voor wie de visgraat vloer een te drukke uitstraling vond hebben, is de Hongaarse punt wellicht wel een goede keuze. Deze is, door de grotere hoek waarin het wordt gelegd, iets rustiger.

Vloer van bamboe

De trend van duurzaamheid komt overal in terug, zo ook in een vloer van bamboe. Bamboe is een mooi en duurzaam alternatief voor een vloer. Bamboe vloeren zijn stevig, stabiel en ideaal voor het gebruik van vloerverwarming. De productietijd is vooral wat duurzaam is. Bamboe kan binnen vijf jaar na het planten al gebruikt en verwerkt worden. Dit in tegenstelling tot de productietijd van andere houtsoorten waarbij het meestal enkele tientallen jaren duurt. De reden hiervoor is dat bamboe een grassoort is in plaats van een houtsoort.

Kies een vloer passend bij jou woning en smaak

Wat zijn de vloertrends van 2024? De bovenstaande dus! Wat voor vloer je kiest is totaal afhankelijk van je smaak en wat de stijl in jouw woning is. Kies vooral een vloer die jij erg mooi vindt. De bovenstaande opties worden steeds meer gekozen, maar ook PVC vloeren, laminaat, natuursteen, gietvloeren, normale visgraat en urban jungle zul je veel terugzien. Kies een duurzame vloer die lang mee zal gaan en geniet jarenlang van het resultaat!